Kulturförvaltningen, Ungdomens hus

Beskrivning

Verksamheten på Ungdomens Hus i Säffle är viktig, omtyckt och uppskattad av såväl husets besökare och personalen som kommunens politiker. 

Vill du ta över stafettpinnen och fortsätta att utveckla verksamheten och jobba vidare i den inriktning som vi startat? Vi söker en engagerad och driftig verksamhetschef som tillsammans med personalen jobbar för ungdomars utveckling, skapande och inflytande med utgångspunkt i delaktighet och mångfald. Ungdomens Hus erbjuder en mötesplats som är attraktiv, tillgänglig, utvecklande och trygg. Verksamheten utgår från en helhetssyn där nätverkande och samarbete med andra aktörer är en viktig del. Ungdomens Hus finns i egna rymliga lokaler där man har satsat på en attraktiv och könsneutral miljö där det finns utrymme för öppen fritidsverksamhet, riktad intresseverksamhet och mötesplatser.

Ungdomens Hus är en enhet inom Kulturförvaltningen som också består av Biblioteket, Medborgarhuset, Sagabiografen, Kulturskolan och Kulturkansli.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som verksamhetschef innebär stor bredd och variation gällande arbetsuppgifter. Du ansvarar för verksamhetsutveckling, personalledning och ekonomi inom enheten. Du arbetar inte regelbundet i den öppna verksamheten men du finns till hands för att rycka in vid behov, t ex evenemang och andra tillfällen. Du förväntas vara delaktig och intresserad av mötet med unga människor och coachar arbetsgruppen i uppdraget att vara en resurs för unga i Säffle.Tjänsten är direkt underställd förvaltningschefen och du kommer att ingå i kulturförvaltningens ledningsgrupp.

Som verksamhetschef ska du
*vara tydlig, förtroendeingivande, prestigelös och modig
*se, lyssna och lita på din personal
*ha en god förmåga att samverka och samarbeta
*ha förmåga och ambition att utföra även administrativa arbetsuppgifter

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har adekvat väl högskoleutbildning men vi välkomnar även dig som har dokumenterad erfarenhet från verksamhetsområdet. Erfarenhet av ledande befattning är meriterande. Vi vill att du är väl uppdaterad i samtida teorier och forskning inom området och att du har ett stort intresse av ungas livssituation.

Du har god förmåga att lyssna samt ett coachande förhållningssätt. Vi söker en tydlig ledare som tillsammans med medarbetarna utvecklar verksamheten. Du skapar arbetsglädje och engagemang och får gruppen att jobba mot gemensamma mål. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har en god omvärldsbevakning och är strukturerad och självgående. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och att du är rätt person för oss.

Villkor

Kvälls- och helgtjänstgöring ingår

Körkort erfordras.

Tjänsten som verksamhetschef är övertidsavlöst.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-03-01 eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Säffle
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/157
Kontakt
  • Katarina Kristoffersson, 0533-681508
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-4429259
  • Mikael Blom, Vision, 0533-681571
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2020-01-02

Tillbaka till lediga jobb