Teknik- och fritidsförvaltningen, VA-enheten

Säffle och Åmåls kommuner har tillsammans ca 28 000 invånare och kännetecknas av ett rikt och varierat kultur- och fritidsutbud. Närheten till Vänern och dess fantastiska skärgård ger stor potential för båtliv och fiske. Kommunerna kännetecknas av trivsel, tillgänglighet och småstadens fördelar.

Beskrivning

För att möta framtida krav har Säffle och Åmåls kommuner en gemensam förvaltning som lyder under en för de båda kommunerna gemensam nämnd. Teknik- och fritidsförvaltningen ansvarar för vatten och avlopp, avfall och renhållning, kommunala gator, park och fritid, GIS, miljö samt lokalvård och spelar därmed en nyckelroll för att en mängd samhällsfunktioner fungerar och utvecklas. VA-enheten söker nu en drifttekniker för förvaltning av VA-enhetens yttre verk i Säffle Kommun.

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker ytterområden Säffle är du ansvarig för drift och underhåll av vatten- och avloppsreningsverken i Svanskog och Värmlands Nysäter. Du utgår från Säffle vattenverk men stora delar av arbetet är enskilt och fördelat i fält i resp. anläggning.

 Arbetsuppgifter innefattar

 • - Processövervakning och processoptimering
 • - Processunderhåll
 • - Anläggningsunderhåll
 • - Provtagning
 • - Dokumentation och resultatuppföljning
 • - Läcksökning
 • - Projektarbete vid om- och nybyggnationer

 I tjänsten ingår krav på deltagande i VA-enhetens beredskapsgrupp. Det innebär att du regelbundet (ca var 5 vecka) har driftansvar på Säffle kommuns samtliga VA-anläggningar även utanför ordinarie arbetstid.

 Arbetsrollen kommer att innefatta att understödja övrig personal på enheten med olika arbeten om en särskild situation så kräver. Det innebär att man kan krävas delta vid t.ex. läcksökning, även utanför ordinarie arbetstid och beredskap.

Kvalifikationer

Du har en teknisk utbildning motsvarande gymnasienivå. Det är meriterande om du har erfarenhet och/eller ämnesspecifik kompetens från VA-process eller annan processindustri. Grundläggande mekanisk kompetens är ett krav. Kompetens inom el-/styr är meriterande.

 Vi söker dig som tycker om att ha ansvar samt har ett eget driv som gör att du tar initiativ och vill nå en hög grad av produktivitet och kvalitet inom ramen för ditt uppdrag.

 För att trivas med uppdraget har du god social kompetens, är serviceinriktad och professionell i ditt bemötande och tycker om att ha kontakt med människor.

 Då VA-enhetens verksamhet klassificeras som samhällsviktig och därmed är hårt reglerad av lagstadgade krav, framförallt avseende dricksvattenproduktionen, är det av särskild vikt att du är strukturerad och noggrann. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 B-körkort är ett krav. Du har även datavana och grundläggande kunskaper i Officepaketet.

Villkor

Tjänsten är tillsvidare, heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde sker snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Säffle
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/118
Kontakt
 • Emil Martinsson, 0533-68 10 40
 • Anders Olsson, 0533-68 15 84
Facklig företrädare
 • Kommunal, 010-4429259
 • Rolf Bergström, Vision, 0533-683675
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-09-14

Tillbaka till lediga jobb