Teknik- och fritidsförvaltningen, VA-enheten

Säffle och Åmåls kommuner har tillsammans ca 28 000 invånare och kännetecknas av ett rikt och varierat kultur- och fritidsutbud. Närheten till Vänern och dess fantastiska skärgård ger stor potential för båtliv och fiske. Kommunerna kännetecknas av trivsel, tillgänglighet och småstadens fördelar.

Beskrivning

För att möta framtida krav har Säffle och Åmåls kommuner en gemensam förvaltning som lyder under en för de båda kommunerna gemensam nämnd. Teknik- och fritidsförvaltningen ansvarar för VA (vatten och avlopp), avfall och renhållning, kommunala gator, park och fritid, GIS, miljö samt lokalvård och spelar därmed en nyckelroll för att en mängd samhällsfunktioner fungerar och utvecklas. VA-enheten, som ansvarar för drift och underhåll av de kommunala VA-anläggningarna i båda kommunerna, avser nu förstärka enhetens VA-laboratorium med ytterligare en laboratorieingenjör.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är i huvudsak stationerad på VA-enhetens laboratorium i anslutning till Säffle vattenverk. Arbetet utförs till stora delar i samarbete med ordinarie laboratorieingenjör och laboratorieassistent. På laboratoriet utförs såväl drift- som egenkontroll på avloppsvatten samt kemiska och mikrobiologiska driftanalyser på dricksvatten. Laboratoriet innehar ackreditering för merparten av de föreskrivna analyserna för utsläppskontroll av avloppsvatten. Ackrediterade analyser för egenkontroll av dricksvatten genomförs av externt laboratorium. I tjänsten ingår därmed även administration av externa prover.

Som laboratorieingenjör arbetar du på laboratoriet och deltar i ackrediteringsarbetet med djupare kunskap om samtliga analyser och hela ledningssystemet enligt ISO 17025.  I rollen ingår även att bidra till verksamhetens utveckling genom aktivt deltagande i planering och utförande av förbättringsåtgärder.  

Som laboratorieingenjör kommer du att på sikt kvalificeras till rollen som ställföreträdande kvalitetsansvarig för den ackrediterade verksamheten. Som kvalitetsansvarig ingår ansvaret att säkerställa att laboratorieverksamheten uppfyller kraven i ledningssystemet. Detta ansvar innefattar befogenhet att utfärda rapporter, giltigförklara avvikelser samt ansvar för samtliga framtagna analysresultat, inklusive de som ingår i års- och miljörapporteringen för VA-verksamhetens anläggningar.

I ordinarie arbetsuppgifter ingår att i samarbete med driftpersonal bidra till att säkerställa att prover tas enligt upprättade provtagningsprogram utifrån gällande myndighetskrav. Utöver detta kan även tillfälliga projekt uppkomma som innebär att bistå vid processtekniska utredningar av enhetens vatten- och avloppsreningsverk. I tjänsten finns frihet att till viss del själv påverka upplägget för ditt arbete.

Kvalifikationer

Aktuell tjänst kräver relevant utbildning på högskolenivå och tidigare erfarenhet av praktiskt laboratoriearbete. Erfarenhet av analysarbete inom VA-sektor, erfarenhet av arbete inom ackrediterad verksamhet, samt tidigare erfarenhet av LIMS-system är meriterande. Tjänsten kräver god datavana.

Vi söker dig som tycker om att ha ansvar, klarar att jobba både självständigt och i grupp, samt har ett eget driv som gör att du tar initiativ och vill nå en hög grad av kvalité inom ramen för ditt uppdrag. Då uppdraget innefattar moment som är hårt reglerade av lagstadgade krav och föreskrifter är det av särskild vikt att du är strukturerad och noggrann. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 B-körkort är meriterande.

Villkor

Typ av tjänst: Tillsvidare

Omfattning: Heltid (möjlighet till flexibel arbetstid erbjuds)

Provanställning: Kan komma att tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Säffle
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/117
Kontakt
  • Emil Martinsson, 0533-68 10 40
  • Cornelia Bölenius Andreasson, 0533-68 15 86
Facklig företrädare
  • Naturvetarna, 08-466 24 80
  • Marcus Andersson, Sveriges Ingenjörer, 0533-681742
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-09-14

Tillbaka till lediga jobb