Socialförvaltningen, IFO

I Säffle kommun både kan, vill och vågar vi. Vi har en öppen attityd och välkomnar det nya. Vi värnar om varandra och samhällets växtkraft. Vi är kända för vårt goda värdskap och med stolthet säger vi att vi är Säfflebor - så har vi formulerat vår vision om hur vi vill leva i Säffle 2026.

Beskrivning

Individ- och familjeomsorgsavdelningen i Säffle består av försörjningsstöds- och integrationsenhet, alkoholpoliklinik, barn- och familjeenhet samt familjehuset Hörnan och en samhällsvägledningsverksamhet kallad MIS (Mittpunkt i Säffle).

Vid försörjningsstöds- och integrationsenhet arbetar idag 7 socialsekreterare med försörjningsstödshandläggning, handläggning av egna medel, mottagande av nyanlända samt mottagande av familjer till ensamkommande barn/ ungdomar.

En förste socialsekreterare finns för arbetsgruppen.

Antalet personer i behov av försörjningsstöd har ökat under de senaste åren, framförallt vad gäller nyanlända som har svårt att komma in på arbetsmarknaden och nå egen försörjning. Säffle kommun har vidare en hög ungdomsarbetslöshet och en hög andel av de som söker försörjningsstöd är unga vuxna.

Många av de som uppbär försörjningsstöd under längre tid har bekymmer med psykisk/fysisk ohälsa.

Samverkan med kommunens arbetsmarknadsenhet och med olika vårdgivare är en viktig del av arbetet.

Arbetsgruppen har regelbunden ärendehandledning både med förste socialsekreterare och med extern handledare.

Som medarbetare i Säffle kommun har du nära till andra medarbetare, chefer och beslutsfattare. Det är lätt att hitta god samverkan då vår kommun är relativt liten och lätt att överblicka.

Säffle har goda kommunikationer med buss och tåg med många avgångar dagligen både mot Karlstad och Göteborg.

Vi har lokaler centralt i Säffle nära järnvägsstationen.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare vid försörjningsstöd arbetar du med handläggning av försörjningsstödsärenden enligt gällande lagstiftning och riktlinjer.

Låter det här som ett arbete för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan universitetsexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Gärna erfarenhet från arbetsområdet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B- körkort erfordras.

Villkor

Provanställning kan komma att tillämpas.

Som tillsvidareanställd erbjuder vi fria bad i Säffle och Åmåls simhallar samt friskvårdsbidrag till alla anställda. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda medarbetare att hyra en förmånscykel.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Säffle
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/116
Kontakt
  • Kerstin Belander, 0533-681677
Facklig företrädare
  • Christoffer Andren, SSR, 0533-681677
  • Veronica Södergren, Vision, 0533-681689
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-08-29

Tillbaka till lediga jobb