Tillbaka

Intresseanmälan till Vård och Omsorg

Logga in och sök jobbet

Vikarie i Säffle Kommun

Som vikarie på Bemanningsenheten i Säffle kommun inom socialförvaltningen Vård och Omsorg jobbar du som undersköterska, vårdbiträde. Du jobbar inom hemtjänsten och boende och ger omvårdnad, stöd och service till brukare som är beviljade insatser enligt Socialtjänstlagen samt utför arbetsuppgifter inom Hälso- och sjukvårdslagen. Du kommer tillsammans med andra professioner att stödja och hjälpa brukare till ett värdigt liv och välbefinnande utifrån brukares egna förutsättningar.

Du behöver inte ha en formell utbildning men det är meriterande att ha en relevant utbildning eller tidigare erfarenhet inom vård och omsorg.

Det här är ett omväxlande arbete där du finns till och gör skillnad för människor som behöver dig. Ett arbete hos oss innebär att du möter människor som behöver din hjälp, ditt stöd och ditt engagemang. Arbetet passar dig som tycker om förändring, utmaning och ser möjligheter istället för problem.

Vilka krav ställer vi på våra vikarier?

  • Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt är ett krav.
  • B- körkort för manuell växellåda. Då några enheter är placerade utanför tätort, kan tillgång till egen bil vara nödvändig för att ta sig till och från arbetsplatsen.
  • Du ska kunna hantera mobiltelefon och dator.
  • Du behöver ha fyllt 18 år

 Du har en förmåga att möta människor och visa omtanke och känna in deras behov. Du är engagerad, pålitlig och gör alltid ditt bästa. Du ska klara av att arbeta självständigt och i grupp.

Arbeta som vikarie på Bemanningsenheten i Säffle Kommun

Vi söker dig som är flexibel och har lätt för att samarbeta. Som vikarie blir du bokad till många olika arbetsplatser och arbetslag. Arbetsplatserna ligger både centralt i Säffle och på landsbygden och nås bäst om man har körkort och tillgång till bil.

Som vikarie inom bemanningsenheten så bemannar du vid korttidsfrånvaro, det vill säga frånvaro upp till två veckor. Det förekommer även vikariat upp till 3 månader. När du arbetar som timanställd förväntas det att du med kort varsel ska kunna arbeta inom våra verksamheter. Som timanställd har du ingen fast placering utan kan få arbeta på olika enheter i hela Säffle kommun. Du lägger själv in din tillgänglighet för arbete och kan på så sätt påverka ditt arbetsliv. Du får förmånen att arbeta på många olika arbetsplatser och gör skillnad varje dag och det ger dig chansen att påverka andra människors vardag

Vi prioriterar personer med rätt kompetens för verksamheten och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förväntar oss att du som timvikarie är en god ambassadör för vår kommun. Du är anställd som intermittent och utbokningarna till arbetsplatserna baseras på verksamhetens behov och kommer att variera från oss. Din arbetstid kan variera över tid.

Intresseanmälningar bevakas

Vi gör ett urval bland ansökningarna och de som går vidare bjuds in till intervju via telefon eller via mail. Det kan ta olika lång tid innan vi tar kontakt. Det beror på hur behovet av nya vikarier på enheten du sökt till ser ut för tillfället. Vi genomför intervjuer både fysiskt och digitalt. Vi går igenom samtliga ansökningar regelbundet. När vi har ett behov av att rekrytera tittar vi på utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet. Vi tar kontakt med dig för intervju om en vikarieanställning är aktuell.

Under intervjun ställer vi kompetensbaserade frågor om din arbetslivserfarenhet och din eventuella utbildning. Vi kommer att efterfråga dina referenser.

Efter intervjun får du information om du erbjuds anställning eller inte. Vår intention är att du skall få någon återkoppling inom 3-4 veckor från ansökningstillfället. Undantag kan ske exempelvis vid storhelger eller längre ledigheter.  Om du vill ha mer information om Bemanningsenheten eller ställa frågor kan du ringa Nina Karlsson på 0533-681530 eller mail nina.karlsson@saffle.se

Under vissa perioder annonserar vi även efter timavlönad personal på, Lediga jobb på saffle.se 

Välkommen med din intresseanmälan redan idag!